BookRev-CarDefVisHst-Spd1228

Cu toate ca este unul din cele mai des folosite servicii din intreaga lume, putini din cei ce il folosesc, si mai putini din cei ce nu au apelat niciodata un astfel de serviciu, stiu istoria operatiunilor de tip rent a car. Asa cum pare de altfel normal, serviciile de tip inchirieri auto au aparut in acele zone geografice in care circumstantele au fost prielnice. Vorbim desigur de statul cu probabil cea mai buna infrastructura rutiera din lume, Germania, si tara in care a fost revolutionata industria auto, Statele Unite ale Americii, primele astfel de servicii de inchiriere masini fiind atestate in timpul anilor 1910.

Reconstructia ce a urmat celui de Al Doilea Razboi Mondial a dus incetul cu incetul la globalizare, deschizand astfel calea catre o deplasare a indivizilor din si in orice directie in intreaga lume in diverse scopuri – sociale, economice, turistice, antreprenoriale, politice etc., indivizi aflati astfel in ipostaza de a avea nevoie de un autoturism pentru a se deplasa pe tot parcursul sederii in noua destinatie. In plus, diversificarea nevoilor utilizatorilor interni a pus umarul la dezvoltarea continua a serviciilor de tip rent – a – car pana in ziua de azi.

O astfel de dezvoltare continua, accelerata pe alocuri si de explozia industriei auto atat pe vechiul cat si pe noul continent, a presupus si schimbari mai mici sau mai mari in ce priveste forma serviciilor de inchirieri auto. Daca structura grupului de clienti a atins practic un prag maximal, in ziua de azi orice persoana majora, indiferent de grupa de varsta, sex sau ocupatie putand avea la un moment dat un interes in inchirierea unui autoturism, structura acestui serviciu a trecut de la o faza rigida la una flexibila, orientata pe client. Evolutia o vedem in ziua de astazi sub forma tarifelor relativ flexibile, sub forma diverselor clase de autoturisme disponibile spre inchiriere, sub forma conditiilor de primire – predare a masinii inchiriate, o evolutie ce continua sa mentina serviciile de tip car rental in circuitul economic atat timp cam nevoia umana de deplasare va exista iar deplasarea conventionala va fi singura si cea mai la indemana solutie.

Istoria serviciilor de inchirieri auto
Etichetat pe:            

Un comentariu la „Istoria serviciilor de inchirieri auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *