cars-generic_827x510_51467188602In afacerile cu închirierea de maşini, înlocuirea sau înnoirea parcului de autovehicule este des practicatã. De fapt, o maşinã standard de pasageri este rareori rulatã mai mult de trei ani de zile, iar în unele ţãri poate fi înlocuitã chiar dupã numai un an sau dupã ce atinge 40000-60000 km.

Atunci cãnd ai nevoie sã închiriezi o maşinã este puţin probabil sã primeşti una nouã sau aproape nouã, iar în cazul marilor companii “rent a car” este puţin probabil sã obţii exact modelul pe care ţi-l doreşti.

Ofertele expuse de firme în online se referã de obicei la o clasã de automobile definite prin caracteristici generale cum sunt dimensiunile, echipamentele şi o plajã de preţuri. Aceasta se datoreazã unor probleme de logisticã. Cu un numãr atât de mare de clienţi este greu sã satisfaci exact gusturile celor care apeleazã la firme şi, în plus, data de returnare a maşinii sau starea în care este returnatã sunt dificil de anticipat.

Din motivele expuse, în majoritatea ofertelor de maşini este introdusã expresia “sau similar” ceea ce înseamnã cã, dacã optezi sã rezervi de exemplu VW Golf, poţi sã te alegi cu Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308, Hyundai i30, Citroen C4 sau altele. Situaţia se schimbã în cazul modelelor de maşini sport exotice, de lux, mai puţin comune. In acest caz, în ultimul timp, în procesul de rezervare a intervenit o noutate: multe firme au adoptat noţiunea de garantare a modelului ales.

Un numãr nelimitat de kilometri este o politicã popularã în cazul majoritãţii firmelor “rent a car”, cu alte cuvinte nu sunt restricţionate distanţele pe care le poţi parcurge pe perioada închirierii. Totuşi, în cazul maşinilor scumpe, de lux, aceastã regulã nu se aplicã, ceea ce este de înţeles. Kilometrii “la liber” sunt prevãzuţi de la început, iar tot ce depãşeşte aceastã limitã se taxeazã suplimentar. Unele companii prevãd un numãr de kilometri ce pot fi parcurşi zilnic. Asta nu înseamnã cã nu ai voie sã depãşeşti ceea ce ţi s-a impus, calculul se face la întreaga perioadã de închiriere. De exemplu, dacã ţi se alocã 100 km/zi timp de 10 zile asta înseamnã cã, la finalul perioadei de închiriere, nu trebuie sã fi parcurs mai mult de 1000 km.

Din clasa supermini, unele site-uri de specialitate recomandã Ford Fiesta, Opel Corsa sau VW Polo. Mai ales Ford Fiesta prezintã câteva mari avantaje: polueazã puţin, rezervorul poate cuprinde 42 litri de combustibil, are transmisie manualã, consumul poate fi de 4,3 – 5,2 litri/100 km în funcţie de model, oferã suficient spaţiu în interior, are un design plãcut.

Maşinile de închiriat – ce alegi şi ce primeşti
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *