Pentru a descoperi frumusetile tarii noastre, Maramures trebuie sa fie in top 5 “locuri de vizitat”.

Este probabil singurul loc in care oamenii inca se mandresc cu portul popular, traditiile sarbatorilor crestine si valorile culturale.

Mai mult decat atat, zonele naturale va vor fascina la prima vedere.

Iata cateva locuri de vizitat in Maramures, cu masina inchiriata:

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Una dintre cele mai populare atractii turistice ale Romaniei, unde simtul umorului a fost perfect integrat in context: cimitirul este constituit din peste 800 de cruci de lemn cu epitafuri care contin elogii in versuri, evocand fapte amuzante din viata defunctului. Un adevarat muzeu in aer liber.

Lacul Albastru

Cine ar fi crezut ca celebra Laguna Albastra se afla in tara noastra, in miniatura? Mai mult decat atat, este singurul lac care isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii. Este situat la cativa km de Baia Mare, deci nu trebuie ratat daca ajungeti in zona.

Manastirea Barsana

Una dintre cele mai inalte biserici ale lumii, al carei turn cu cloponita masoara aproximativ 57 de metri, simbolizeaza cu succes importanta acordata de maramureseni simbolurilor crestinatatii. Acoperisul manastirii, cu un design unic, ii va fascina pe toti pasionatii de fotografie.

Pentru ca tot vorbim de manastiri, acestea sunt si o varianta buna pentru cazare. Pretul este simbolic, cateva zeci de lei, insa experienta autentica cantareste mult mai mult de atat. Pentru cei care isi doresc confort absolut, optiunile de cazare sunt nenumarate, iar preturile se potrivesc oricarui buzunar. Preturile unei excursii variaza intre 300 si 800 de lei, in functie de durata acestora. Daca aveti nevoie de ajutor, un imprumut in judetul Maramures sau direct din judetul tau este o optiune viabila.

Maramures, locul unde s-au nascut traditiile
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *