Tot mai multe persoane apeleaza la firme rent a car fie in scop personal, fie in interes de serviciu. Chiar daca inchirierea unui autoturism este in general o investitie convenabila, exista totusi anumite costuri asociate, mai putin cunoscute, care pot duce la cresterea sumei achitate la final.

Iata cateva erori care se pot strecura si pe care le puteti evita pentru a va bucura de o experienta placuta:

  1. Returnati masina inchiriata la timp

In momentul in care va sunt prezentate conditiile stipulate intrebati care este perioada de gratie in situatii exceptionale si care sunt penalitatile in caz de intarziere majora. Evitati astfel stresul si plata unor sume care va pot ramane in buzunar.

  1. Verificati starea autoturismului la inchiriere

Exista posibilitatea ca unele agentii de inchiriere sa profite de graba sau de neatentia clientilor si sa puna accent pe semnarea imediata a contractului de inchiriere. Nu va lasati inselati si verificati starea masinii la inchiriere, pentru ca este posibil sa existe anumite daune care sa vi se impute dumneavoastra si pe care sa fiti nevoiti sa le achitati la returnarea masinii.

  1. Atentia la garantia solicitata

Nu de putine ori, la semnarea contractului de inchiriere se solicita plata unei garantii cu mult peste valoarea corecta. De ce sa platiti sute de euro in plus? Intrebati agentul inainte de a semna si negociati acest aspect. Daca se insista pe plata unei sume foarte mari, nu acceptati.

  1. Nu achitati asigurarea daca aveti deja una

Nu multi conducatori auto cunosc un aspect important, cum ar fi acela ca daca au o polita de asigurare auto aceasta poate acoperi daunele provocate in urma unei coleziuni in cazul in care conduceti o masina inchiriata.

  1. Nu inchiriati masina de la aeroport

Daca aveti planificata calatoria cu ceva timp in urma, atunci apelati din timp la serviciile unei firme de inchirieri auto. Insa chiar si in cazul situatiilor neprevazute, incercati sa contactati o astfel de firma si sa gasiti o oferta decenta, insa nu inchiriati masina de la aeroport, pentru ca veti plati mult mai mult, din motive evidente.

Acestea sunt 5 dintre situatiile pe care le puteti controla, evitand astfel sa platiti sume mai mari la inchirierea unei masini pentru a va putea bucura de o experienta placuta.

5 greseli care pot creste costul inchirierii unei masini

2 comentarii la „5 greseli care pot creste costul inchirierii unei masini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *