Indiferent daca este vorba despre calatorii de afaceri sau despre vacante pentru relaxare, in zilele noastre oamenii sunt in permanenta miscare. Mijloacele de transport au evoluat considerabil si permit deplasari rapide pe orice distanta. Limitele legate de calatorii existente in trecut practic nu mai exista astazi.

Daca pentru distantele foarte mari sau pentru calatoriile de afaceri care impun un timp cat mai scurt de calatorie avionul ramane modalitatea de transport preferata, lucrurile se schimba cand vine vorba despre calatoriile de placere. Atunci cand nu mai exista presiunea timpului, iar turistul isi doreste un program flexibil cea mai buna optiune o reprezinta masina. De aceea piata serviciilor de inchirieri masini este intr-o continua dezvoltare.

Calatoriile, fie in tara, fie in afara granitelor tarii necesita parcurgerea anumitor pasi pentru siguranta si confortul pasagerilor:

1. Masina personala sau masina de inchiriat?

Iata o intrebare importanta. Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni? Si cum poti sti la care dintre variante sa te opresti?
Alegerea masinii personale este o optiune la indemana pentru ca poti pleca oricand doresti. Dar daca optezi pentru servicii rent a car te poti bucura de calatorie stiind ca ai o masina de calitate, verificata si cu toate asigurarile la zi. In caz de accident sau furt pe perioada deplasarii, o masina inchiriata te poate scuti de mult stres, comparativ cu situatia in care masina este proprietate personala.

2. Stabilirea traseului

In nicio calatorie, indiferent de tipul ei, nu trebuie sa se porneasca fara stabilirea clara a traseului ce va fi parcurs. Acesta ar trebui ales tinand cont de mai multi factori, cum ar fi: starea drumurilor, distante, rute mai scurte, obiectivele ce urmeaza sa fie vizitate. Daca se tine seama de toti acesti factori se poate organiza eficient calatoria si se pot evita multe dintre situatiile neprevazute neplacute.

3. Rezervarea din timp a camerei de hotel

O vacanta reusita presupune confort, iar planificarea este cheia obtinerii acestuia. Pe langa stabilirea traseului si pregatirea masinii este necesar sa faceti din timp rezervarile pentru camera de hotel unde veti fi cazat.

Ce poate fi mai neplacut decat situatia in care, dupa o zi intreaga de condus, nu dispuneti de o camera in care sa mergeti si sa va odihniti? Desigur, ati putea gasi si inchiria una in ultimul moment, dar pretul s-ar putea sa fie mult peste ceea ce doreati.

Retineti ca orice calatorie necesita o planificare atenta a detaliilor. Doar asa puteti fi sigur ca va veti putea bucura de experienta.

3 pasi importanti pentru orice calatorie cu masina
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *