Bucurestiul are motive de lauda

Putini dintre locuitorii Capitalei Romaniei stiu ca orasul a fost atestat pentru prima data in anul 1459, mai exact pe 20 septembrie, astfel ca in prezent are 556 de ani. Folclorul spune ca numele lui provine de la un cioban pe nume Bucur, care a fost primul locuitor al asezarii care avea sa se formeze mai tarziu. Izvoarele istorice insa au mai multe variante pentru denumirea orasului. Insa indiferent de etimologia denumirii, oricine poate recunoaste ca numele este unul special: Bucuresti.

Datorita amplasarii sale, Bucurestiul este strabatut de doua ape, raul Coletina care formeaza o salba de lacuri de-a lungului Capitalei (Herastrau, IOR, Lacul Pantelimon etc.) si raul Dambovita, care este extrem de important pentru oras. Iar mai nou, in oras exista si o mini-delta, aparuta spontan in Lacul Vacaresti. Acesta este unul dintre motivele de lauda a Capitalei, pentru ca este singurul oras din Europa (daca nu chiar si din lume) care se poate mandri cu asa ceva.

herastrau

Pe langa parcurile intinse si extrem de frumoase (spre exemplu Parcul Herastrau este cel mai mare din sud-estul Europei) Capitala se lauda si cu foarte multe relicve ale trecutului, care au ramas in picioare si in ziua de astazi. Cele mai multe trec neobservate de ochiul necunoscatorilor, ceea ce poate fi o parte buna, pentru ca in felul acesta sunt protejate. Sunt extrem de multe case vechi amplasate ,,la strada”, care au o incarcatura istorica deosebita si de care locuitorii Bucurestiului trebuie sa fie mandri.

bu_colaj2Referitor la populatie, in Bucuresti locuiesc atat romani, cat si reprezentanti ai minoritatilor: maghiari, germani, rromi, ucrainieni, sarbi, rusi, evrei, tatari, slovaci, turci, bulgari, cehi, greci, armeni, polonezi si altii. Motiv pentru care in Bucuresti exista diferite comunitati, care au construit in oras adevarate cladiri-capodopera: Teatrul Evreiesc de Stat, Templul Coral, Calvenium, Biserica Armeneasca, Biserica Evanghelica C.A., Biserica Ortodoxa-Greaca si multe altele.

De asemeanea, in Bucuresti se pot vizita foarte multe muzee si case memoriale, unele recunoscute peste hotare: Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Geologic, Muzeul Taranului Roman, Casa lui Tudor Arghezi si multe altele.

Colaj-Bucuresti-1024x819

Iar cea mai frumoasa parte a orasului este faptul ca de cativa ani este in plina dezvoltare, asa ca istoricul se imbina cu noul.  Iar acest lucru este foarte bun pentru locuitori, pentru ca se formeaza noi locuri de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *