România-un exerciţiu complet de imaginaţie

România este cel mai complet exerciţiu de imaginaţie, o experienţã unicã a simţurilor. Nu este târziu niciodatã sã înveti despre alte locuri care s-au oprit in sufletul celorlalti, dar trebuie sã cunoşti în primul rând pãmântul pe care te-ai nãscut şi sã îi apreciezi frumuseţea.

Munţii şi pãdurile întinse ale României sunt elemente unice în aceastã lume atât de diversã. Poate or fi altele mai frumoase, dar niciodatã la fel. Si sunt locuri în România unde frumuseţea este cu adevãrat un dar divin, unde istoria se lasã cu greu descifratã, iar natura spune poveşti nemuritoare.

DSC_0069

 „Una dintre cele mai frumoase privelişti de poesie ale pãmântului românesc” spunea Ovid Densuşianu despre Ţara Haţegului şi nu greşea deloc, cã doar renumitul filolog şi lingvist publicase o carte despre graiul din aceastã parte a lumii. Ţara Haţegului meritã vizitatã pentru multe motive, începând cu Sarmizegetusa cea de legendã şi terminând cu Geoparcul Dinozaurilor, trecând printr-o istorie primitivã, scrisã în fosilele din peşterile Ohaba-Ponor şi Sura Mare şi ajungând pânã la oameni şi tradiţiile lor. Este doar un exemplu de regiune cu extrem de multe oferte, dar nu este singura! Oriunde ar ajunge un vizitator, va gãsi elemente care sã atragã sau poveşti demne de a fi aflate.

Pentru cel care viseazã sã respire aerul mirosind a cetinã, a întuneric strãbãtut de fiare, a muşchi bãtrân şi trunchiuri scorburoase, sã plece în lungi cãlãtorii şi fiecare pas sã fie o altã descoperire, iar la întoarcerea din drumeţii sã fie întâmpinat de o masã caldã, un vin dulce şi parfumat, o atmosferã de basm, existã astãzi numeroase pensiuni, amplasate în colţuri pitoreşti ale României, gata sã ofere tot ceea ce are ospitalitatea gazdelor mai bun.

Este un turism blând, durabil, este un turism de nişã care începe sã prindã, fiind apreciat de mult timp în strãinãtate. Oamenii vin cu idei, încearcã sã nu depindã de o infrastructurã agresivã, sã utilizeze resursele autohtone pentru a atrage vizitatorii.

România este o ţarã unde poţi admira meşteşuguri tradiţionale,  transmise din tatã în fiu şi care dau savoare tuturor zonelor istorice. Meşteri cioplitori, olari, pictori naivi, pielari, sticlari, ţesãtori, toţi încearcã sã revitalizeze interesul pentru viaţa din alte epoci, iar rezultatele muncii lor amintesc de istorie şi modul de viaţã din alte epoci.

mergeti-in-romania-este-o-tara-cu-peisaje-de-basm-mesajul-surprinzator-facut-de-italieni-despre-221245

România este o ţarã unde poţi mânca eco, tradiţional, unde ingredientele naturale pot fi achiziţionate de la producãtori locali, iar felurile de mâncare au încã savoarea celor gãtite cu drag în casã, dupã reţete strãvechi.

România este o ţarã cu zone excepţionale, parcuri naţionale şi naturale, rezervaţii naturale, peşteri adânci şi codrii nepatrunşi în care animale de legendã ca urşii, lupii sau râşii trãiesc încã în numãr mare, stârnind admiraţia oricãrui strãin.

Sunt nenumãrate motive pentru care România este un spaţiu deosebit şi meritã atenţia şi celui mai exigent vizitator.

4 comentarii la „Despre Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *