1357972325_11-1357881011-youth-car-02In Romania, permisul de conducere poate fi obtinut de catre persoanele care au implinit varsta de 18 ani. Iar cei mai multi tineri abia asteapta sa aiba permis si sa conduca, asa ca pe langa pregatirea petrecerii pentru majorat, de multe ori aleg sa si invete legislatia rutiera.

Apoi, urmeaza cursurile propriu-zise ale scolii de soferi, in care vor invata atat legislatia rutiera, cu tot ce implica, dar si cum se conduce o masina. Abia dupa ce vor sustine un test de legislatie, exact ca testul pe care l-ar da pentru examen, vor putea iesi pe traseu. Aici, vor pune in practica tot ce au invatat la cursuri si multe altele. Vor vedea cum este traficul adevarat, cum trebuie sa se comporte un sofer si mai ales, cum sa evite situatiile neplacute.

Iar daca totul merge bine si tinerii obtin permisul de conducere, urmeaza adevarata proba: primul condus fara instructor in dreapta si pe o masina care are doar un rand de comenzi, nu doua cum avea masina de la scoala de soferi. Proaspetii soferi nu ar trebui sa se sperie, ci sa mearga incet, prudent si sa isi aduca aminte toate etapele.

Foarte mult conteaza si masina pe care o vor conduce, iar cea mai buna masina ar fi una de oras. De ce? In primul rand, datorita dimensiunilor: este mai usor de manevrat in trafic, usor de parcat si nu va reprezenta o tentatie de a accelera peste limita permisa. Aceasta este cea mai mare greseala a tinerilor care vor sa isi impresioneze prietenii sau care vor sa testeze limitele masinilor.

Chiar daca o masina de oras, care nu este foarte rapida, nu va reprezenta o tentatie atat de mare, tinerii tot trebuie sa fie atenti si sa conduca prudent. Adaptarea vitezei la trafic, neefectuarea manevrelor bruste, semnalizarea, acordarea prioritatii, toate trebuie respectate in permanenta, iar cand un sofer este tanar si nu are prea multa experienta, cu atat mai mult ar trebui sa fie de doua ori mai atent.

In concluzie, tinerii soferi ar trebui sa conduca o masina adecvata varstei lor si sa respecte in permanenta toate regulile de circulatie, pentru a nu se intampla accidente.

Masini potrivite pentru tineri
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *